Szódabikarbóna illatosítás

Illatosítás természetesen, szódabikarbónával

Rengeteg mindenre alkalmas és sokoldalúan használható vegyület a szódabikarbóna. Arra azonban talán még te sem gondoltál volna, hogy otthonod is illatozni fog tőle. Üde, nyári virágillatokra vágysz, vagy inkább a tél hangulatát varázsolnád vissza otthonodba? Lazítani vagy felpörögni akarsz? Összegyűjtöttünk nektek néhány receptet, amivel bármelyik megoldható.

Mindenki szeret úgy megérkezni otthonába, hogy tisztaság és jó illatok köszöntik. A szódabikarbónával megtoldott mosogatóvíz jobban leoldja a szennyeződést az edényekről, önmagában súrolóporként használható, de a hűtőben vagy a szemetes alján elhelyezve megsemmisíti a kellemetlen szagokat is.

És, ha már a szagokról van szó, nem csak a nem kívánt odorokat száműzheted vele, de illatossá is teheted vele otthonodat. Az alábbi „orrbarát” megoldások mindegyikének a szódabikarbóna a titkos összetevője.

Téli álom

szódabikarbóna légfrissítés

Keverj össze szódabikarbónával néhány csepp fahéj-illóolajat, amit tulajdonképpen bármilyen edényben, tálban vagy befőttesüvegben elhelyezhetsz a lakás bármelyik pontjára. A fahéj persze elsősorban a téli szezon fűszere, de ha egyébként is szereted az illatát, miért ne használhatnád akár nyáron is?

Lendületes fuvallat

Illatosítás szódabikarbónával

Egy befőttesüveg fém tetejét szúrd ki néhány helyen, majd tedd bele az üvegbe a szódabikarbónát. Cseppents bele egy kis vanília-illóolajat, majd keverj hozzá némi citromhéjat. A finom illat mellett ez az elegy tisztaságérzetet kölcsönöz majd otthonodnak.

Virágharmónia

Rózsa illóolaj

Ha virágos illatokkal kényeztetnéd magad, adj a szódabikarbónához levendula- és rózsa-illóolaj cseppeket. Helyezd el a mixet a lakás azon pontjain, ahol szeretnéd, hogy meglepjen ez az illat. Olyan érzés lesz, mintha egy nagy virágcsokor illata lengené körbe a lakást.

Ha koncentrálnod kell…

Borsmenta - szódabikarbóna

Abban az esetben, ha tanulnod kell egy tanfolyamra vagy vizsgára, esetleg fontos és sürgős munkád van, ami koncentrációt igényel, használd a következő illatot. A szódabikarbóna alapot ezúttal borsmenta- és rozmaringolajjal keverd be. Ez az elegy segíteni fog abban, hogy a feladataidra fókuszálj.

A nyár frissessége

Citrus és szódabikarbóna

Öltöztesd otthonodat mediterrán hangulatba néhány csepp illóolaj és a sokoldalú szódabikarbóna segítségével. Adj a szódabikarbónához grapefruit- és eukaliptuszolajat, és az otthonod is a napfény évszakában illatozik majd.

Energia tuning

Energiakombó szódabikarbónával

Ha depriváltnak, erőtlennek érzed magad, csak fordulj az illatok feloldozó erejéhez! Vegyítsd a szódabikarbónát némi feketebors-, narancs- és fahéjolajjal. Mint a többi recept esetében, itt is használhatsz bármilyen tálat vagy üveget, a hatás nem marad el!

Olasz életérzés

Kávé és szódabikarbóna

Nincs még egy olyan frissítő illat, mint az igazi erős feketekávé aromája. Préseld be otthonodba Olaszország atmoszféráját és helyezz néhány kávébabot a szódabikarbóna réteg tetejére. Perceken belül otthonod az itáliai kávézók hangulatát idézi majd.

 

Neked is van néhány jól bevált trükköd lakásod illatosítására?

Ne tartsd magadban, oszd meg velünk a szokásos helyen!

Képek: https://evdesifa.com; https://pinterest.com
Vissza